Hur du mäter din handled för ett armband

Det bästa sättet för att få en bra passform är att mäta ett armband som du redan har och som passar dig bra. Om du inte har något passande armband kan du mäta din handled där du vill ha armbandet.  Det finns flera sätt att göra detta på:

a) Använd ett måttband och mät runt din handled där du kommer att bära armbandet.

b) Ta ett snöre eller ett band och vira en gång runt handleden. Gör en markering där snörets ändar möts. Ta av snöret och mät mellan markeringarna för att hitta omkretsen av din handled.

c) Klipp en remsa av papper lika bred som armbandet du önskar. Linda papperet runt handleden där du vill bära armbandet. Du kan säkra pappersarmbandet med en tejpbit för att få en bättre känsla av passningen. Gör en markering där änden på papperet ligger omlott. Ta bort papperet och mät från början till markeringen för att få omkretsen av din handled.

Var noggrann med att ta hänsyn till att om du vill ha ett bredare armband (över 2,5 cm brett), behöver du ett större mått, än om du tar ett under 2,5 cm.​
 

Alla våra cuff-armband har följande mätningar:

Den totala insidans omkrets som inkluderar öppningen, vilket ungefär motsvarar handledens mått.
Inre omkrets från armbandets början till slut, plus öppningsgapet. Dessa två adderas och motsvarar din handleds mått. Exempel: Om din handled mäter 14,5 cm och ett armband har en inre omkrets från början till slut på 13 cm och en öppning på 2 cm är den totala inre omkretsen 15 cm och bör passa dig väl. (Armbandets inre mått 13 cm plus öppning 2 cm, 13+2=15 cm är då måttet. 

Passform
Hur väl ett armband passar dig beror på armbandets bredd, om du gillar att bära armbandet hårt eller löst, ensamt eller med andra armband, framför eller bakom framträdande ben på handleden och andra faktorer.

Kom ihåg!
Total inre omkrets motsvarar mer eller mindre din handleds storlek. Det är armbandets inre omkrets + gapet (öppningen).
Många av våra cuff-armband är justerbara. De kan öppnas eller stängas med upp till ca 0,5 cm större eller mindre mått. De typer som inte är lätta att justera är sådana med inlagda stenar över framsidan eller på sidorna.

VIKTIGT! Armband som har justerats eller specialbeställts tas inte i retur.